Agenda

Kies je wijnen voor de Kerst – zondag 17 december 2017  – Wijnproeverij Amsterdam

Nu de Sint weer in het land is zijn de feestdagen binnen handbereik. Tijd voor gezelligheid, lekker eten en drinken of…..stress! Over de te schenken wijnen bijvoorbeeld. Net als de Kerstman zeg ik: Ho, Ho, Ho….geen paniek. Ik help je een beetje.

Ho ho ho – geen stress over kerstwijn

Op zondag 17 december ben je van harte welkom in de studio voor een december wijnproeverij op maat. Ik zorg voor een mooie serie van mousserende, witte, rode en zoete wijnen. Neem je Kerstmenu en je kookplannen voor de feestdagen mee! Kom proeven en ontdekken, ik vertel je welke wijn je het beste bij welke bereiding kunt schenken. Handig toch?  Voor de zekerheid maak ik wat hapjes, dan kun je direct een proef op de som nemen.

Makkelijker kan ik het je niet maken, lekkerder ook niet trouwens.

  • Wanneer: zondag 17 december 2017
  • Kosten: € 12,50 per persoon
  • Waar: Studio Eetwijn Joan Melchior Kemperstraat 75H Amsterdam
  • Tijden: open inloop tussen 13.00 uur tot 18.00 uur
  • LET OP! Voorinschrijving is verplicht!

 

Kerstkookworkshop met Pellegrino Artusi – dinsdag 12 december 2017 in Amsterdam

Pellegrino Artusi schreef rond 1900 wat nu wordt gezien als het standaard werk van de Italiaanse keuken: ‘De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten’ – ‘La Scienza in Cucina e l’Arte di mangiar bene’. Het boek werd snel een groot succes in Italië. Naast recepten bevat het boek ook een overzicht van de maanden van het jaar en de bijbehorende bereidingen en menu’s van de maand. Het boek is met veel detail en humor geschreven. Zo is er een lijst met recepten voor eters met een zwakke maag en begint het boek met hygiënevoorschriften.

Het standaardwerk van de Italiaanse keuken

Op dinsdag 12 december staat het Kerstmenu van Artusi centraal aangevuld met zijn tips voor de decembermaand. Klassiek Italiaans koken dus met veel verrassende receptuur, mooie seizoensproducten en bijzondere kooktechnieken. De ideale gelegenheid om nog wat inspiratie op te doen voor de kerst. Of zoals Artusi het zou zeggen:

‘ De kookkunst is een deugnietje; vaak en graag maakt zij radeloos, maar zij behaagt ook, want die keren dat het u lukt of dat u een moeilijkheid bent overkomen, verheugt u zich en kraait u victorie’.

  • Wanneer: dinsdag 12 december 2017
  • Kosten? € 65 inclusief receptuur, begeleidende wijnen en een aperitief met hapje
  • Waar? Studio Eetwijn – Joan Melchior Kemperstraat 75H – Amsterdam
  • Tijden? Binnenloop 18.00 uur, start 18.30 uur en einde ongeveer 22.30 uur.

 

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20