Agenda

Kookworkshop Piemonte – open inschrijving – donderdag 31  januari in Amsterdam 

Piemonte, paradijs voor fijnproevers

In december was ik op uitnodiging van de ‘Conzorsio’ Moscato d’Asti en Barbera d’Asti in de Noord Italiaanse regio Piemonte. Het gebied rondom de stad Turijn en aan de voet van de Alpen is zonder twijfel en paradijs voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Het is niet voor niets dat hier de ‘Slow Food’ organisatie is opgericht. Elke twee jaar organiseren zij in Turijn de Salone del Gusto, het grootste en belangrijkste evenement voor de bewuste fijnproever.

Tijdens mijn verblijf werd ik ondergedompeld in verrukkelijk eten en drinken. In de wintermaanden wordt er rijkelijk gekookt met paddenstoelen, wild, chocolade, hazelnoten en witte truffel. Een ontdekking was de regionale ravioli met de naam ‘plin’, vaak gemaakt met een vleesvulling en heerlijk met geraspte harde kaas. Klassiek is de fijne ‘tajarin’ pasta (op basis van heel veel eidooier) met soms met niet meer dan wat olie en kaas (of witte truffel).

Voor de begeleidende wijnen hebben de Piemontesen een zeer ruim assortiment om uit te kiezen. Naast de wereldberoemde Barolo gemaakt van Nebbiolo is de druif Barbera uit Alba en Asti uitstekend inzetbaar bij winterkost. Het dessert wordt veelal begeleid door een zoete Moscato uit Asti of een fijne rode zoete bubbel gemaakt van de Brachetto uit Acqui. Ook witte wijn is er voldoende in de vorm van Arneis, Gavi en Timorasso.

Met een vracht aan nieuwe smaken, indrukken, inspiratie en ideeen keerde ik terug uit het Piemontse luilekkerland. De hoogste tijd om het met je te delen. Op donderdag 31 januari gaan we de keuken in en koken we gezamenlijk een klassiek Piemontees viergangen diner: antipasti, primi, secondi, en dolci. Ik schenk fijne wijnen uit de regio en de receptuur krijg je mee naar huis. Lekker, leerzaam en gezellig. Meld je aan!

  • Wanneer? donderdag 31 januari 2019 – Ontvangst 18.00 uur, aanvang 18.30 uur (einde ongeveer 22.30 uur).
  • Kosten? € 62,50 (all in voor de hele avond inclusief de wijnen en de receptuur)
  • Waar? Studio Eetwijn – J.M. Kemperstraat 75H – Amsterdam
  • Begeleiding door chef en vinoloog Martijn van Eetwijn

Fietsen en dineren in Toscaanse sfeer – zaterdag 9 februari in Amsterdam 

Wattworks Let’s ride together

Mijn passie voor de Italië steek ik niet onder stoelen of banken. Naast de liefde voor lekker eten en drinken deel ik een andere passie met de Italianen: wielrennen. Jaarlijks reis ik in het voorjaar af om de renners in de Giro aan te moedigen. Zelf fiets ik ook heel graag, fit zijn is voor mij belangrijk en leuk. Ook het sociale aspect van samen fietsen geeft mij veel plezier. Hoe leuk zou het zijn gezamenlijk fietsen en lekker Italiaans eten en drinken te combineren?

Om de hoek bij mijn studio runnen Loek en Sander sinds 2016 Wattworks. Bij hen werk ik aan mijn inhoud, techniek en progressie op de fiets. De sfeer is er ontspannen en hun aanpak persoonlijk. Iedereen traint er op zijn of haar eigen niveau met behulp van super moderne faciliteiten.

Op zaterdag 9 februari nodig ik je uit om bij Wattworks te komen fietsen. De workshop is geschikt voor iedereen, getraind of ongetraind, ervaren of onervaren. We rijden een trainingsronde in de heuvels nabij Lucca in Toscane. Hoe klinkt dat? Na de training frissen we ons op en lopen naar mijn studio. Na de inspanning is er ontspanning in de vorm van een Toscaans  ‘hersteldiner’.  Wat is er beter voor het herstel dan een heerlijke pasta? Natuurlijk met een lekker glas Toscaanse wijn, dat dan weer wel. Samengevat een avond waar lekker fietsen, heerlijk eten en mooie wijn samen komen. En dat alles in Italiaanse sfeer. Doe je mee?

  • Wat? Fietstraining bij Wattworks en Toscaans hersteldiner
  • Wanneer? zaterdag 9 februari 2019
  • Kosten? € 59,50
  • Waar? Wattworks – Van Hallstraat 9D en Studio Eetwijn – J.M. Kemperstraat 75H – Amsterdam
  • Tijden? Ontvangst bij Wattworks 17.30 uur, start fietstraining bij Wattworks 18.00 uur en aanvang diner bij Eetwijn 19.30 uur, einde ongeveer 22.30 uur.

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20