Agenda

Fietsen en dineren in het hart van Italië: Emilia – zaterdag 30 november 2019 in Amsterdam 

Mijn passie voor de Italië steek ik niet onder stoelen of banken. Naast de liefde voor lekker eten en drinken deel ik een andere passie met de Italianen: wielrennen. Jaarlijks reis ik in het voorjaar af om de renners in de Giro d’Italia aan te moedigen. Zelf fiets ik ook heel graag, fit zijn is voor mij belangrijk en leuk. Ook het sociale aspect van samen fietsen geeft mij veel plezier. Hoe leuk zou het zijn gezamenlijk fietsen en lekker Italiaans eten en drinken te combineren?

Wattworks Amsterdam

Sinds 2016 runnen fietstrainers Loek en Sander in de Staatsliedenbuurt Wattworks. Bij hen werk ik aan mijn inhoud, techniek en progressie op de fiets. De sfeer bij Wattworks is ontspannen en hun aanpak persoonlijk. Iedereen traint er op zijn of haar eigen niveau met behulp van supermoderne faciliteiten. Begin februari vond de eerste samenwerking plaats, eerst fietsen in Toscaanse sfeer en aansluitend dineren bij mij in de studio. Een super geslaagde avond die smaakte naar meer.

Op zaterdag 30 november nodig ik je weer uit om bij Wattworks te komen fietsen. De sessie is geschikt voor iedereen, getraind of ongetraind, ervaren of onervaren. Deze keer zoeken we de uitlopers van de Apennijnen op in het hart van Italië: Emilia.  Deze zomer heb ik Emilia verkend met de fiets, een waar fietsparadijs. Rustige wegen, schitterende natuur en nog grotendeels onontdekt.

Na de training frissen we ons op en lopen naar mijn studio en wordt je getrakteerd op een viergangendiner volledig in de stijl en smaak van Emilia.  De regio Emilia wordt ook wel de buik van Italië genoemd. Denk alleen al aan de Parmigiano Reggiano kaas, de balsamico uit Modena en de prosciutto ham uit Parma. Zeg nou zelf, wat is er beter voor het herstel dan een heerlijke pasta Bolognese? 

Zo bekend als Emilia is om haar culinaire specialiteiten; zo onbekend zijn de wijnen. De belangrijkste wijn is de rode Lambrusco. De wijn heeft een nogal negatief imago in Nederland vanwege de dunne, licht zoete, iets bruisende limonade variant. Onterecht!  In de regio is gelukkig weer een aantal kleine producenten opgestaan die de oorspronkelijke droge, hoogwaardige en gastronomische Lambrusco nieuw leven hebben ingeblazen. Ik heb de prachtige wijnen (hun witte Pignoletto is ook een feest) van Fattoria Moretto uit Castelvetro naar Amsterdam laten komen en ben de zelfbenoemde ambassadeur voor hun wijnen.

Samengevat een avond waar lekker fietsen, heerlijk eten en mooie wijn samen komen. Meld je aan via martijn@eetwijn.com

Wat? Fietstraining bij Wattworks en Emiliaaans hersteldiner bij Eetwijn
Wanneer? Zaterdag 30 november 2019
Kosten? € 59,50
Waar? Wattworks – Van Hallstraat 9D en Studio Eetwijn – J.M. Kemperstraat 75H – Amsterdam
Tijden? Ontvangst bij Wattworks 17.30 uur, start fietstraining bij Wattworks 18.00 uur en aanvang Emiliaans diner bij Eetwijn 19.30 uur, einde ongeveer 22.30 uur.

de Wine Escape Room  – zondag 15 december2019 in Amsterdam 

Tijd voor wat nieuws, de allereerste Wine Escape Room. Het fenomeen Escape Room ken je toch? Een kamer waarin je je met een groep laat opsluiten om er vervolgens door middel van het oplossen van verschillende raadsels en puzzels moet uit zien te komen. Een Escape room staat garant voor spanning, mysterie en uitdaging. Naar mijn mening is dat precies wat wijnproeven wel wat meer zou kunnen gebruiken! Vandaar de allereerste Wine Escape Room.

Kraak de wijncode tijdens de Wine Escape Room

Wees niet bang, je wordt niet opgesloten zoals bij een klassieke Escape Room. Met je team daag ik je uit het mysterie van de 8 geschonken wijnen op te lossen. Proeven, afwegen, puzzelen, redeneren, strepen en uitsluiten. Wijnkennis helpt, proefervaring ook, maar gezond verstand kan de doorslag geven.  Durf je het aan? Meld je aan met een team van 2 of 3 personen en kraak de code!

Wat: Wine Escape Room bij Eetwijn
Wanneer: Zondag 15 december aanvang 15:30 uur
Waar: Studio Eetwijn, J.M. Kemperstraat 75H
Kosten: € 32,50 p.p. (alleen per teams van 2 of 3

 

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20