Agenda

Kookworkshop Street food zonder foodtruck – open inschrijving – dinsdag 9 oktober in Amsterdam 

Street food maar dan zonder de truck

Hoe was je zomer? Genoten van het heerlijke weer en zomers eten? Met het einde van de zomer eindigt ook het festivalseizoen. De foodtrucks zoeken de stalling weer op, want een festival zonder foodtrucks is bijna niet meer voor te stellen. Kleurrijke wagens met streetfood uit alle windstreken. Het aanbod is overweldigend en kiezen valt vaak niet mee. Op 9 oktober halen we de zomer voor het gevoel nog even terug naar de studio maar dan zonder de trucks.

We gaan aan de slag met uitsluitend streetfood bereidingen. Reken op klassiekers als  springrolls en Mexicaanse taco’s. Maar ook verrassende nieuwkomers als Japanse tamakoyaki en onmisbare vega-variaties zoals de Beanburger en bietenwafels. Natuurlijk is er fijne wijn, bio- sapjes en lokaal bier.

Hoe klinkt dat? Een mini streetfoodfestival in studio Eetwijn?

  • Waar: Studio Eetwijn – J.M. Kemperstraat 75 – Amsterdam
  • Wanneer: dinsdag 9 oktober, ontvangst 18:00 uur start 18;30 uur (einde rond 22.30 uur)
  • Kosten: € 65 per persoon (all in voor de hele avond inclusief de wijnen en de receptuur)
  • Begeleiding door chef en vinoloog Martijn van Eetwijn

 

Kookworkshop Ontdek de keuken van Slovenië – open inschrijving – dinsdag 6 november in Amsterdam 

Chefkok Ana Ros van Hisa Franko in Kobarid

In 2016 werd chefkok Ana Ros uitgeroepen tot de beste vrouwelijke chef van de wereld. Ana Ros kookt in haar restaurant Hisa Franko in Kobarid de sterren van de hemel. Kobarid ligt op een steenworp afstand van de Italiaanse grens in Slovenië. Sinds 2016 is het hard gegaan met Ana, met Hisa Franko en met de status van Slovenië als gastronomisch land.

In de keuken van Slovenië zie je duidelijk de regionale invloeden van de omringende landen terug (Italie, Kroatie, Oostenrijk en Hongarije). Koken met het seizoen doen de Slovenen als vanzelfsprekend, biologisch is de standaard evenals kwaliteit en eenvoud.

Deze zomer ontdekte ik de Sloveense keuken zelf. Heerlijke honing, appels en walnoten uit de regio Bled. Paddestoelen, maanzaad en forel uit Vipava, De zuivel uit Kobarid en traditionele gerechten als Burek, Cevapcici en cake uit Prekmurje.  Om over de geweldige wijnen uit Brda en Ormoz nog maar te zwijgen! Wat een weelde.

Uit al dat moois en lekkers heb ik een fijn Sloveens najaarsmenu samengesteld. Kom een avond lekker koken en ontdek Slovenië en haar keuken. Of zoals de Slovenen zeggen I feel Slovenia!

  • Waar: Studio Eetwijn – J.M. Kemperstraat 75 – Amsterdam
  • Wanneer: dinsdag 6 november, ontvangst 18:00 uur start 18;30 uur (einde rond 22.30 uur)
  • Kosten: € 65 per persoon (all in voor de hele avond inclusief de wijnen en de receptuur)
  • Begeleiding door chef en vinoloog Martijn van Eetwijn
Meld je aan via martijn@eetwijn.com

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20