21. de Kersteditie – 17 december 2020

In maart had ik niet kunnen denken dat #kitvc het zo lang vol zou moeten houden. 20 edities achter de rug en nu een Kersteditie. Toch wel heel bijzonder. Voor iedereen zal het een Kerst worden in kleine kring. Lekker de keuken in, samen koken, genieten van mooie ingrediënten en verrassende smaken. Natuurlijk met een goed glas wijn. En dan…..op naar 2021, op naar betere tijden! 

Het #kitvc Kerstmenu (4 gangen)

De ingrediënten zijn per gang te bestellen en op basis van minimaal 2 personen per gang. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om voor 2 personen het vega hoofdgerecht te bestellen en voor 2 personen het vlees hoofdgerecht. 

  • Voorgerecht: Salade van gepofte gele en chioggia biet met dadeljus, hazelnoot en burrata
  • Hoofdgerecht (vega) ‘Gebraad’ van koolrabi met puree van canellini bonen en stoofpeer chutney
  • Hoofdgerecht (vlees) Pappardelle di Gragnano (brede pasta) met wildzwijn ragu
  • Kaasgang: Vier heerlijke Italiaanse kazen, crackers met rozijn en hazelnoot uit de Dolomieten en kweepeergelei
  • Dessert: Panettone met chocolade. De kleurrijke kerstcake is méér dan een traditie in Italië (vooral in het noorden). Iedere bakker pronkt met de mooiste verpakking en de beste smaken. Ik heb mijn oog laten vallen op de Panettone met extra chocolade van Loison uit Veneto. Even in de oven tot de chocolade smelt en serveren met een zelfgemaakte vanillesaus

Bestellen van de ingrediënten kan t/m maandag 20 december 12:00 uur. Stuur je bestelling naar martijn@eetwijn.com of gebruik het onderstaande contactformulier.  Op dinsdag 21 december mail ik de receptuur. 

  • Ophaaltijden: donderdag 24 december tussen 10:00 uur en 12:00 uur bij Studio Eetwijn, J.M. Kemperstraat 75H Amsterdam
  • Prijzen (voor 2 pers.) Voorgerecht  € 14,50 – Hoofdgerecht Vega € 14,50 – Hoofdgerecht vlees €18,50
  • Kaasgang van 4 kazen, cracker en kweepeergelei: op basis van 2 personen € 17,50
  • Pannetone Gran Cacao met bourbon vanille voor de saus:  per stuk (meer dan voldoende voor 4 personen)  €  18,50 (zolang de voorraad strekt).

Enoteca Eetwijn is open!

De Enoteca van Eetwijn is geopend. Zoek zelf je wijnen uit voor je kerstdiner(s). Er staat een uitgebreide selectie aan mooie wijnen voor je klaar. Bubbels voor het aperitief, rood en wit, droog en zoet, Italiaans en niet Italiaans, in verschillende prijsklassen en altijd kwaliteit. Voor de hoofdbereidingen heb ik speciaal een rode wijn klaarstaan. Naast wijn heb ik ook bijzondere bieren uit Nederland (o.a. Fortuna van Vlieland!) en Italië. Heerlijk als aperitief of in combinatie met het diner.

Tafelkleed van Tom Heerschop -Stadstekenaar van Amsterdam  ’20

Bij iedere bestelling doe ik een tafelkleed van stadstekenaar Tom Heerschop cadeau. Tom stelde de vraag of onze maag toleranter is dan ons hoofd? Hij onderzocht de betekenis van eten in de stad. Amsterdam telt 168 nationaliteiten en het lijkt dat we elkaars keuken en eetgewoonten het makkelijkst omarmen. Het resultaat van Tom’s onderzoek is een tafelkleed met een fantasierijke en humorvolle voorstelling.

De eerstvolgende #KITVC zal zonder tegenbericht zijn op donderdag 14 januari 2021

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20