Workshops bij Eetwijn – Open inschrijving

Met regelmaat kun je bij studio Eetwijn terecht voor workshops en proeverijen met open inschrijving. Je kunt je voor de workshops individueel aanmelden, de groepen zijn over het algemeen niet groter dan 12 personen. Afhankelijk van het seizoen, inspiratie en actualiteit worden de thema’s bepaald. Origineel, leerzaam, lekker en gezellig.

Kookworkshop – De keuken van Emilia Romagna (open inschrijving) dinsdag 21 november 2023

Begin oktober was ik te gast in de Emilia. Voor veel Italië-gangers is het de regio van zon, zee en strand. Denk maar aan de badplaatsen Rimini en Cattolica. Maar Emilia heeft veel meer te bieden, de regio wordt wel de buik van Italië genoemd. Emilia biedt zo ongeveer alles wat een culinair hart begeert ga maar na: lasagna, tortellini, Prosciutto di Parma, Mortadella uit Bologna, Aceto Balsamico uit Modena en Parmigiano Reggiano.  Het hart van het culinaire Emilia Romagna wordt gevormd door de hoofdstad Bologna. De stad heeft als bijnaam La Grassa, de vette. De keuken van Emilia Romagna is dan ook overvloedig en stevig tafelen is het credo.

Als we het over lekker eten hebben en Emilia Romagna kunnen we niet om Pellegrino Artusi heen. Deze zijdehandelaar uit de regio Bologna was zo gepassioneerd van eten dat hij rond 1900 besloot om een boek te schrijven met de prachtige titel; L’ Arte di mangiare bene’de kunst om goed te eten. Over de hele wereld wordt zijn boek inmiddels beschouwd als dè Italiaanse culinaire bijbel.  Artusi zal ook oog hebben gehad voor de heerlijke Piadina: een knapperig, gezouten broodje met een vulling van bijvoorbeeld prosciutto, kaas of groenten. Piadina wordt gezien als een van de culinaire uithangborden van Emilia Romagna. Tel daar de beste prosciutto, de beroemdste kaas, de mooiste balsamico, de meest verfijnde worsten en de vis uit de Adriatische zee bij op en je hebt alle ingrediënten om een geweldige workshop te vullen.

Zo bekend als Emilia Romagna is om haar culinaire specialiteiten; zo onbekend zijn de wijnen. De belangrijkste wijn is de rode Lambrusco. De wijn heeft een nogal negatief imago in Nederland vanwege de dunne, licht zoete, iets bruisende limonade variant. Onterecht!  In de regio zijn gelukkig weer een aantal kleine producenten opgestaan die de oorspronkelijke droge, hoogwaardige en gastronomische Lambrusco nieuw leven hebben ingeblazen.

Schrijf je in en ga aan de slag met heerlijke authentieke bereidingen. Leer zelf Tortelli maken! Natuurlijk schenk ik er een fijn glas lokale wijn bij: herontdek Lambrusco!

  • Wat: Kookworkshop Emilia Romagna (open inschrijving)
  • Wanneer: dinsdag 21 november 2023
  • Kosten? € 69,50 per persoon
  • Waar? Studio Eetwijn – Joan Melchior Kemperstraat 75H – Amsterdam
  • Tijden? Binnenloop 18.00 uur, start 18.30 uur, einde ca. 22.30 uur

 

Schrijf je hier in!

 

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20