Koken in tijd van corona #kitvc – Een terugblik

Koken in tijd van corona #kitvc – Een terugblik

Wat deed ik eigenlijk twee maanden geleden? Waar was ik mee bezig en hoe zag mijn werk er voor Corona uit? Het is pas twee maanden geleden, maar het voelt als twee jaar geleden. In de eerste week van de corona-crisis ben ik begonnen met de – Koken in tijd van Corona – pakketten. Het leek wel alsof  ik Eetwijn een beetje opnieuw aan het uitvinden was. Hoe gek het ook mag klinken, dat voelde eigenlijk best heel goed. In de rug gesteund door alle aanmoedigen en complimenten was het een vliegende start. De Italiaanse keuken als altijd onuitputtelijke inspiratiebron. In de acht edities tot nu toe zijn er bijna 1000 monden gevuld met pasta, risotto, lasagna, minestrone en pizza. Recepten uit alle uithoeken van de laars vormde de basis. Ongelooflijk! Ook de passende wijnen vonden gretig aftrek. Bij regionale gerechten horen regionale wijnen zoveel is zeker. Het afhaalmoment op vrijdagmiddag en zaterdagochtend zijn ondanks de noodzakelijke afstand een feestje. Ik merk dat het voor iedereen fijn is er even uit te zijn en een stuk minder stressvol dan een bezoek aan de supermarkt. Samen even terugblikken op de receptuur van de voorbije week, hier en daar een tip voor de nieuwe producten en even de laatste corona nieuwtjes uitwisselen. Het gesprek eindigt als de volgende ophaler zich meldt. Het uitreiken van de pakketten geeft mij veel plezier, voldoening, energie en motivatie om er de volgende week nog een schepje bovenop te doen. Dus aan alle supporters, bestellers, chauffeurs, ambassadeurs, promotors en volgers: Grazie 1000 – Dank je wel!

Bucatini uit Toscane

Hoe nu verder? Zoals voor heel veel andere horecaondernemers, cateraars en kookstudio’s is het ook voor mij gissen. Mijn studio leent zich zacht gezegd niet erg voor de opgelegde beperkingen. Het geven van kookworkshops en diners zoals ik dat gewend ben zal voorlopig nog even moeten wachten. Maar wie weet tot welke creatieve invullingen ik kom. Op locatie is er langzaamaan iets meer mogelijk, de voorbije week heb ik de eerste ‘corona proof ‘ klusjes gedaan. Kleinschalig, op maat en met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Het goede nieuws is dat de Koken in tijd van Corona pakketten gewoon doorgaan. De Italiaanse keuken heeft nog zoveel te bieden en er zijn nog zeker 100 wijnen die ik jullie wil laten proeven. Donderdag volgt deel 9!

Voor nu als afsluiter wat mooie reacties van de gebruikers:

  • Wat een super leuk en vooral heerlijk initiatief. Heerlijk om elke week Italiaanse verrassingen op tafel te hebben staan. En die heerlijke maaltijden hebben we ook nog zelf gemaakt.
  • Het is heerlijk om door Martijn’s  Koken in tijd van corona pakketten kennis te maken met ingrediënten die we normaliter niet gebruiken. Met slechts een paar ingrediënten worden we uitgedaagd en is de beloning een gezonde en smaakvolle maaltijd. De vegetarische keuken heeft haar deuren verder voor ons geopend.
  • Koken in tijd van corona heeft mij kennis laten maken met nieuwe gerechten en smaken uit Italië. De receptuur is duidelijk, elke week is het smullen van mooie producten en passende wijnen. In de loop van de week is het weer fantaseren, wat zal er deze week op het menu staan? Favoriet waren de trofie pasta met pesto uit Ligurië, de salade met artisjok en de rozemarijn pannacotta.
  • Wij hebben alle weken meegedaan en elke keer worden we weer verrast. Nieuwe kookuitdagingen, smaken, combinaties, verwennerijen en Italiaanse herinneringen en historie. Onze kinderen proeven mee, wij staan gezellig samen te koken. De bijpassende wijnen zijn elke keer een schot in de roos. Elke donderdag zitten we stiekem al te wachten op de nieuwe receptuur!
  • Dagelijks koken is voor mij vanzelfsprekend en wanneer ik op vakantie ben probeer ik ook altijd een kookcursus te volgen. Studio Eetwijn zit bij mij om de hoek en ik kom hier graag voor een Italiaanse kookles. Toen Corona zijn intrede deed werd ik verrast door de Corona pakketten. Uitdagend maar goed te doen met duidelijke receptuur en met leuke weetjes. Vanzelfsprekend met verse ingrediënten en mooie producten. Iedere week kijk ik echt uit naar het recept en kook ik graag mee.
  • Toen corona insloeg  was mijn zusje hoogzwanger. In normale omstandigheden had ik de deur bij haar platgelopen tijdens haar verlof en kraamtijd. De baby vasthouden zit er nu jammer genoeg nog even niet in. Gelukkig gaat liefde door de maag. Dus in plaats van knuffels breng ik elke week een maaltijd van Martijn. Zo aten we samen, op afstand: Lasagna, Trofie en Bucatini. Op moederdag heb ik voor tutta la famiglia pizza bianca gemaakt! Ik weet bijna zeker dat daarmee een nieuwe traditie is geboren. Dankzij de nieuwe ontdekkingen, pastasoorten, groenten en lievelingsolijven is koken en eten in tijden van corona zo slecht nog niet.
  • Donderdag, 9.47 uur: Ja daar is de e-mail van Eetwijn met alweer een heerlijk Italiaans recept. Elke donderdag kijk ik ernaar uit. Alleen bij het lezen loopt het water al in mijn mond. Recepten met orecchiette, risotto, gnocchi, lasagna, minestrone, trofie, bucatini en eigen gemaakte pizza. Allemaal even smaakvol met verse ingrediënten! Soms al enigszins voorbewerkt door Martijn, met zo nu en dan een heerlijk bijgerecht of een dolce. Natuurlijk compleet gemaakt met bijpassende wijnen. Wij zijn fan en dit initiatief mag nog lang doorgaan, Corona of niet!

Contact

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Eetwijn

Eetwijn
Joan Melchior Kemperstraat 75H
1051TL Amsterdam
E-mail
Mobiel
06.44.66.25.20